tiistai 6. tammikuuta 2009

Päättötyökakut vuonna 2003



Tässä vielä muutama vanha kakkukuva kouluvuosilta. Tein päättötyönä esitelmän erilaisista täytekakuista ja niiden historiasta, kuvat siis vuodelta 2003. Tässä tavallinen prinsessakakku vaaleanpunaisilla marsipaaniruusuilla. Kakun välissä on vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä, päällä vihreä marsipaani ja ripaus tomusokeria.

Sacherkakku. Kostutus rommiaromilla maustetulla peruskostutusvedellä, välissä aprikoosimarmeladia, päällä aprikoteeraus jonka päällä suklaakuorrutus ja suklaaspritsaus "Sacher". Aika äkkimakea pläjäys. :)


Käpykakku. Suklaakakkupohja, kostutus mokka-aromilla maustetulla peruskostutusvedellä, välissä mokkakreemiä (peruskreemi maustettuna mokka-aromilla), päällä ruskeaa marsipaania. Ken tykkää kahvista ja suklaasta, tykkää tästäkin kakusta varmasti. 


Kreemikakku ystävänpäiväksi. Tässä kakussa on välissä appelsiinin- ja greipinmakuista hilloa, kostutus peruskostutusvedellä, reunoissa koristeraapalla vedetty reuna peruskreemistä, päällä punaiseksi värjättyä kylmähyytelöä ja kreemipursotukset. Kakun alareunassa paahdettuja kookoshiutaleita.



Kermakakku, koristeena kaksiväriset marsipaaniruusut ja krokanttistreusselia. Sisällä vadelmahilloa ja kermavaahtoa, kostutus peruskostutusvedellä.

Sitruuna-hunaja-hyydykekakku. Kakun sisällä kaksi vaaleaa vetopohjaa, neutraalihyydyke on maustettu sitruunamehulla ja hunajalla. Kakun päällä keltaiseksi värjättyä kylmähyytelöä ja sitruunakoristeet, reunoilla paahdettuja kookoshiutaleita.


Hedelmäkakku. Kakku kostutettu peruskostutusvedellä, välissä peruskreemiä ja aprikoositäytettä. Kakun päällä kerros aprikoositäytettä ohuelti, reunoilla paahdettuja kookoshiutaleita, päällä hedelmiä joiden päällä sile (kotioloissa sileen korvaa hyytelösokerista tehty kiille).


Kermakinuskikakku. Kostutettu peruskostutusvedellä, välissä kermaa ja vadelmahilloa. Kinuskin alla ohut kerros vadelmahilloa, reunoilla koristeraapalla vedetty kermareuna, päällä kermapursotukset ja murskattuja riisimuroja (hätä keinot keksii..).





Ristiäiskakut poikavauvalle. Kakkujen täytteenä kermahedelmähyydyke (mm. persikkaa, ananasta, päärynää), päällä rahkakermaa pyöreällä tyllalla pursotettuna, reunoissa koristeraappareunus, päällä hedelmiä joissa sileellä tehty kiille. Aiheeseen sopivat siniset marsipaanitossut poikavauvalle.
Pahoittelen kuvien hieman huonoa laatua, tuolloin 2003 käytössäni oli vain alkeellinen digikamera. ;) Ei sillä että nykyäänkään hyvälläkään kameralla hyviä kuvia saisi, taitaa olla kuvaajassa vikaa.

5 kommenttia:

  1. Oi onpas ihanan näköisiä kakkuja! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kakkusia. :) Hetken aikaa luin ja tihrustin tuota viimeisintä että mitä ihmeen marsipaanipossuja ja kun minusta ne näyttää tossuilta. x) Näenkö minä ihan väärin?

    VastaaPoista
  3. Hehe, Anonyymi, ihan oikein luit, kirjoitusvirhehän siellä! :D Hassu ettei kukaan muu ole huomannut. Korjaan sen samantien. :)

    VastaaPoista
  4. Hei! voitko valaista kuinka teit tuon kreemikakun kylmähyytelön kanssa? laitoitko kylmähyytelön jonkun muotin kanssa kakun päälle että pysyy muodossaan ?

    VastaaPoista
  5. Heippa Tiiaa! Joo eli kakkurenkaan tai muotin kanssa hyytelö laitetaan. Ja se hyytelö itsessään on sellaista että se ei valu.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.