sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Jämäkakku


Disney Cars -kakusta jäi täytteitä reilusti yli joten pitihän ne käyttää johonkin. Pakkasesta otin käyttöön 3 munan hätävarakakkupohjan, kostutin peruskostutusvedellä ja autokakusta ylijääneet täytteet pääsivät käyttöön. En ole aikoihin päällystänyt kakkua marsipaanilla joten marmoroin punaista ja valkoista marsipaania kakun päälle. Ylijäämä ruusut ja lehdet pääsivät myös kakun päälle, sekä kieritin marsipaanista pari "puhelinlankaa" lisäksi. Samantapaisia kiehkuroita on ollut ainakin Ewelynillä. Ruusut, lehdet sekä kiehkurat saivat suihkauksen helmiäistä.

Kakun reunoille pursotettu kermavaahto oli ollut yön yli jääkaapissa, joten pursotusjälki ei ole enää niin hyvää kuin tuoreella kermavaahdolla voisi olla.



Kakun reunaan kokeilin "crimperiä", ihan hauskannäköistä jälkeä sillä saa. Mikähän mahtaa olla kyseiselle kapineelle suomenkielinen vastine?

16 kommenttia:

  1. Kaunis kakku, pirtsakan värinen ! Käyppä kurkkaamassa blogiini, siellä on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  2. Ihana kakku, mistä oot tuon crimperin hommannut, tavisin itekkin sellaisen?:)

    VastaaPoista
  3. Onpa hyvännäköinen jämäkakku =) Ja kauniit ruusut,itse tahin edelleen oikean tyylin löytämisen kans, ikinä vaanen saa ruusuista mieleisiäni.. =)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kiitos Anu! Pitääpä päivittää blogiinkin. Olen täällä vähän ihmeissäni...! :)

    Vaahteramäen emäntä: Kiitos kehuista! Ostin crimperin Have your cake and eat it -verkkokaupasta. Tässä vielä linkki kauppaan: http://shop.haveyourcakeandeatit.org/index.html

    Teresa: voi kiitos :) kaikista kukista ruusuja tykkään eniten tehdä, ehkä johtuu siitä kun tykkään myös kovasti oikeista ruusuista. Voin jossain vaiheessa koittaa laittaa oman tekotyylini tänne esille jos siitä saisi vaikka jotain vinkkiä. :)

    VastaaPoista
  5. todella kivan näköinen JÄMÄ kakku :)
    ihanan pirteän näköinen.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä. Harmi ku ei ite osaa yhtää englantia...:) täytyy koittaa jostaki bongata tulkki tekemään mun puolesta tilaus:D

    VastaaPoista
  7. Kivan näköinen! Tykkään myös tosta crimperijäljestä ja tuo "korkkiruuvi" on myös ihana... Hieno kaikinpuolin!

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis, ei kyllä uskoisi että on jämäkakku! ;)

    Hmmm.. olenko jo kysynyt saako sinut linkittää? Muisti pätkii nyt pahasti.. =DD

    VastaaPoista
  9. Kiitos ihanista kommenteista! :)

    Hanna, toki, linkitän myös siut. :)

    VastaaPoista
  10. Herkkua se piirakka olikin ;D Vaik ensteks mietin, et mitähän tästä tulee kun yhdistää just mustikkaa ja sitruunaa. Mutta yllättävän hyvää se sitten oli, minun makuuni sopi ainakin oikein hyvin. :)

    Saanpiko muuten linkittää siut, niin löytäisin tänne helpommin ihastelemaan siun ihania leipomuksias? (: Linkitän, ni sano jos tahot listaltani poijes!

    VastaaPoista
  11. Voi herranjestas miten upea täytekakku!! Olen mykistynyt :O .. Tuo reunan pursotus on onnistunut aivan nappiin, samoin tuon päällisen rypytys ja koristeet, tosi taitavaa!! Näkeekin, että kondiittorin käsialaa. ;) Mie oon haaveillut kondiittorin tutkinnosta jo pidemmän aikaa, ja ajattelin sen tutkinnon ehket parin vuoden päästä aloittaa..

    VastaaPoista
  12. Ainiin, ja onnea uudelle blogillesi!!! Jään seurailemaan. ;)

    VastaaPoista
  13. Insanity_, voi apua, kiitos ylenpalttisista kehuista! :o Vaikkakaan tuo kermareunus ei onnistunut niin hyvin kuin olisi voinut (yön yli jääkaapissa olleesta "jämäkermavaahdosta").
    Suosittelen kyllä kondiittorin tutkintoa, jos ala yhtään kiinnosta. :)

    VastaaPoista
  14. Heips! Sain vihdoinkin tehtyä tilauksen uonne Englantiin. Onko sulle tullu nuin hirveitä postikuluja? Mulle tuli jotai 29e, onkohan ihan oikein?:)

    VastaaPoista
  15. Moikka Vaahteramäen emäntä :)
    Postikulut kys. nettikaupasta tilattaessa ovat aina olleet n. 10e, tilasitkohan jotain painavaa kun kulut olivat noin isot? :O

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.