Vaihekuvitetut ohjeet

Ruusut pursottaen

Ruusuja voi tehdä paitsi muotoiltavista massoista, myös pursottamalla. Pursotetuissa ruusuissa on se etu, että näitä syö mielellään myös monet jotka eivät marsipaanista niin välitä.


Tässä helppo ohje nopeisiin tossukoihin. Tossut voisi koristella vielä vaikkapa rusetilla, itsellä loppui sorminäppäryys näin helteillä kesken ja jätin narujen pyörittelyt suosiolla väliin. ;)
Pakkasessa on vielä viime kesän mustikoita ja niitä pitäisi tuhota sieltä ennen kuin uusi sato kypsyy. Mansikkakesän kunniaksi tein mansikkamustikkaleivoksia, käytin näihin rukiista murotaikinaa pohjana.
Nämä leivokset tein juhannuspöytään. Maistuvat hyvin myös gluteenittomiin jauhoihin tehtynä.


Erilaisia kakkupohjaohjeita on netti pullollaan, mutta otetaas nyt vielä kerran oikein kunnolla. :D


Olen pari kertaa maininnut blogissani aiemmin tämän suklaisen kakkupohjan. Eikä ihan mikä tahansa kakkupohja, suklaanmaku tulee aidosta tummasta suklaasta, eikä kaakaojauheesta.

Ystäväni miekkonen täytti pyöreitä vuosia ja tein hänen yllätyspippaloihinsa asiaan kuuluvan kakun. :)


Suklaasta voi tehdä mitä mielikuvituksellisimpia koristeita. Yksi suklaalla koristelun muoto on spritsattavat suklaakoristeet.
Muutamista blogeista olen saanut ymmärtää että pieni vinkki spritsauspussin tekoon voisi tulla tarpeeseen. Tässä miun tyyli miten teen pussukoita.

Löysin herkullisen kuuloisen ohjeen amerikkalaisesta Bakerella-blogista. Ohjeen nimi oli lemon bars, eli suomalaisittain sitruunapalat. :)

Tämän reseptin olen ottanut talteen jokunen vuosi sitten paikallisesta maakuntalehdestä, Etelä-Saimaasta. Olen tehnyt alkuperäiseen reseptiin joitakin pieniä muutoksia.

Välillä on kiva tehdä vähän erilaisia, kaksivärisiä ruusuja. Näihin on monta tapaa mutta tässä kaksi kätevää.


Tein pääsiäismunakakkuun rusetin koristeeksi. Rusetti tehty marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta.
Tuttava pyysi raikasta pääsiäiskakkua, koristelulle sain vapaat kädet. Tällainen kakku syntyi pääsiäisen kunniaksi. :)
Ulkolaisia leivonta-aiheisia sivustoja selatessa törmäsin varsin mielenkiintoiseen kuorrutteeseen, "Swiss Meringue Buttercream".


Mieleni on tehnyt jo pitkän aikaa käyttää kaapissa lojuvia kondensoituja maitoja pois ja niinpä tein monessakin blogissa esillä olleen banoffee-tortun.

Jostain syystä olen tykästynyt koristeluissa omenaa käyttäessäni tällaisiin koristeisiin. :)Marsipaanista saa monenlaisia koristeita, vain mielikuvitus on rajana. Itse tykkään kovasti tehdä kukkia, erityisesti ruusuja.
Kuvioraapan avulla kakkujen reunoille saa kivat raidat.
Leivontafoorumilla on myös useita opastavia tutoriaaleja erilaisista leivontaan liittyvistä aiheista.


1 kommentti:

  1. Olet upea!Istuin hiljaa ja ihailin toinen toistaan kauniimpia koristelujasi!tupu kuhmosta

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.