sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Koruleivontaa?


Tällainen näky on meidän keittiön pöydällä useasti. Arvaatte varmaan mistä on kyse?

Sormuksen alla on Euroopan väkiluku mikrobeja. Kuvitelkaa, 500 miljoonaa. Nam. Toinen mikrobipesä on kynnenaluset. Kynnen alla on Suomen väkiluvun verran mikrobeja. Nam.
Itse pidän käytännön syistä lyhyitä kynsiä ympäri vuoden (mielestäni pitkät kynnet ovat kyllä kauniit, mutta todella epäkäytännölliset niin töissä kuin kotonakin).

Pointti oli siis että korut jemmaan kun jauhopussit otetaan esiin, ja kynnet lyhyiksi! Marsipaanikoristeidenkin muotoilu on paljon helpompaa lyhyillä kynsillä. :)

Ja vielä lopuksi vinkki: joka ei ole kokeillut mikrokuituliinaa keittiön pintojen pyyhkimisessä, suosittelen lämpimästi! :)

6 kommenttia:

 1. Juuri näin!!! Tätä pitäis painottaa enemmän!

  VastaaPoista
 2. Katri, hygienia on kuitenkin iso osa leivontaa, samoilla linjoilla mennään!

  VastaaPoista
 3. Jatkovinkkinä: Käytän itse leipoessa aina hanskoja, näin myöskään ei kädet vahingossa vaikkapa värjäydä leipoessa ja koristellessa :)

  VastaaPoista
 4. Tiituska, kertakäyttöhanskat ovat kyllä hyödyllisiä, itse käytän niitä jos kädet ovat rikki!

  VastaaPoista
 5. Ensinnäkin, upeita hääkakkuja ja pikkuleipiä!! =)

  Ja tosi tärkeän asian olet tuonut esille tässä postauksessa!
  Joskus olen jossakin huomannut että esim. marsipaanikoristeita tehdään parisenttisillä kynsillä ilman hanskoja-> ei voi mitään sille että mieleen tulee että mitähän sieltä kynsien alta löytyykään?? Yäks!!
  Ja varsinkin nyt kun on pihanhoitoaika niin takuulla maaperäisiä bakteereja pesiytyy...

  Mikrokuituliinojen vannoutunut käyttäjä olen ollut jo vuosia, ja olen koukussa desinfioivaan Toluun! ;D Vaikka toki tiedän että niitä ei oikein suositella käytettävän, tuleepa ainakin varmasti puhdasta! =D

  VastaaPoista
 6. Kiitos Hanna! :)
  Mikrokuituliinat on oikeesti älytehokkaita. En ois uskonu ennen kuin itse näin kun verrattiin tavalliseen "sifonettiin".

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.