keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Bambi ja Rumpali -kakku

Työkaverin tytölle matkasi tämä kakku 3-vuotispäivän kunniaksi, Myy & Haisuli -kakun kanssa. Kakku on 4 munan kokoinen, kostutettu vähälaktoosisella maidolla, välissä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Kakun päällä ohuelti diplomaattikreemiä jonka päällä marsipaanimaalaus jonka tein jo muutamaa päivää aiemmin. Kermapursotukset vipsi- ja mansikkakermalla, marsipaanikukkasia ja Kinuskikissan vinkeillä tehtyjä suklaaperhosia.

Kakun reunassa koristeraapalla tehty reunus Valion mansikkakermasta jota hieman sävytin tummemmaksi punaisella elintarvikevärillä.



Nämä heteettömät "erikoisliljat" on tehty isohkolla liljamuotilla valkoisesta marsipaanista, viirut nestemäistä elintarvikeväriä, pisteet mustalla elintarviketussilla ja hieman lilaa tomuväriä sekä sokerimassapallura keskellä kukkaa. :) Lehdet on tehty tummanvihreäksi värjätystä marsipaanista.

Perhosia pitkin kakun reunaa, ovat Pandan tummasta suklaasta spritsattuja ja noin kolmen sentin kokoisia pienokaisia. Tätä kakkua oli todella kiva tehdä, koska sain toteuttaa itseäni tämmöisten hempeiden juttujen parissa! :)

*muoks* 4.3.2009

Tässä vielä pari hyvää linkkivinkkiä perhosien tekemiseen :)

12 kommenttia:

  1. tää on todella kaunis kakku ja miten ihania perhosia.miten näitä osaisi meikäläinenkin tehdä:)oisko sinulla joku ohje tai vinkki siihen, esim.perhoskuva?kiitos.linkitän sinut itselleni...

    VastaaPoista
  2. Kiitos maasikas! Tein perhoset ihan yksinkertaisesti, taitoin leivinpaperin kahtia ja avasin sen, spritsasin perhoset taitoksen kohdalle ja laitoin leivinpaperin perhosineen hetkeksi jääkaappiin jähmettymään niin että paperi on ikäänkuin V:n muodossa. Lisäänkin tuohon tekstiin vähän tarkempia linkkivinkkejä. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia vaan Tanja tästäkin ihanasta kakusta! Oli jännittävää odottaa millaisen kakun taiot ja se oli ihana.

    Kaikki kehuivat kakkua, joten kehuin sinua ;) Taisit saada minusta tulevaisuudessakin asiakkaan... ;) itseäni kun en voi kehua kakun teko taidoissani... :)

    VastaaPoista
  4. Upea kakku kokonaisuudessaan! Tuo kuva on kyllä aivan mahtava.

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka upea! Ihana tuo vaaleanpunainen reunus ja tietty toi söpö kuva! =) Ja tuo pikku-Myy kakkukin oli hieno!

    VastaaPoista
  6. Sinin kommenttiin yhtyen, kaukkua maistaneena (vaikkei oisi millään raaskinu sitä rikkoa!!) oli erinomaisen makuista ja näköistä :) Kiitoksia!

    VastaaPoista
  7. Voi tää on ihana! Toi pikku-myy kakku ja se kurkkiva haisuli oli myös upea! =)

    VastaaPoista
  8. Mielettömän kaunis kakku aj todella herkkä maalaus. Kakussa on sopivasti hempeyttä ilman, että siinä olisi jotain liikaa.

    VastaaPoista
  9. Hieno kakku (en osaisi itse samanlaista tehdä), mutta minun makuuni aivan liikaa koristeita esim. suklaaperhoset olisi voinut jättää kokonaan pois (mutta tämä on vain minun mielipiteeni).

    VastaaPoista
  10. Sini, kiitos kiitoksista ja eipä kestä :D ilo oli kokonaan miun puolella kun sain tehdä kakut. :)

    Kiitos kommenteista myös caritalle, Anulillille, Justiinalle, Helmi.fi:lle, Mihakolle ja Pampulalle! :)

    Kummiska, ihanaa että kakku kelpasi ja maistui! :)

    Kiitos myös Anonyymille kommentista, miusta taas tuntui että tuo kakun reunus huusi tyhjyyttään ja luulen myös että lapset tykkäävät perhosista joten tein siihen suklaiset sellaiset. Onneksi mielipiteitä on monia, olisi tylsää jos kaikki ajattelisivat aina samoin kaikesta. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.