lauantai 28. maaliskuuta 2009

Sacher

En ole tehnyt sacher-kakkua sitten kouluaikojen, pitkään olen jo halunnut taas kokeilla tämän suklaisen herkun tekoa ja vihdoin siihen tuli mahdollisuus kun työkaveri kysäisi voisinko tehdä sacherin. (Kurkkaa myös kuvaa kouluajan sacher-kakusta.)

Hurjasti salama muuttaa väriä (ylemmässä kuvassa), kun taas tämä kuva on kuvattu loisteputken valossa ja nuo suklaakoukerot näkyy hieman paremmin. Suklaakuorrutusta tein liian niukasti ja se piti valuttamisen sijaan levittää paletilla kakun päälle joten lopputuloksesta ei tullut ihan niin tasaista kuin olisin toivonut. Mutta onneksi se ei makua muuta kuitenkaan. :) 

Kakun päällä kaakaojauheella värjätystä marsipaanista tehtyjä ruusuja ja suklaalehtiä. Ruusut saivat suihkauksen helmiäistä.

Jos kuorrutetta olisi ollut vähän enemmin, olisi tästä kakusta voinut saada mitä siloisimman, pohjan paistaminenkin onnistui täydellisesti, sniff. Kakku kostutettu peruskostutusvedellä, kakun välissä ja suklaakuorrutuksen alla aprikoosimarmeladia. Sacherin resepti löytyy erillisestä postauksesta.

7 kommenttia:

 1. Aah, herkullisen näkönen ;P Mää oon aina muuten ihmetelly, et miten tonne reunoille saa just tolleen tasasesti ton suklaan?

  VastaaPoista
 2. Kiitos milja! :) Kakun reunat tulee tasoittaa jo ennen suklaakuorrutuksen levittämistä aprikoosimarmeladilla. Asiaa tietysti auttaa myös jo valmiiksi tasainen kakkupohja.
  Tässä kakussa levitin suklaakuorrutteen paletilla, mutta sileämmän siitä saa kun antaa kuorrutteen vain valua kakun reunoilta alas.

  VastaaPoista
 3. Ihan uskomattoman herkullisen näkönen =)

  VastaaPoista
 4. Aivan huippu ihana kaakku! Minä olen niin tykästunyt noihin sinun ruusuihin. Ne on just mun makuun! Olen kovasti harjoitellut ja harkat vielä jatkuvat. Nyt tuntuu, että jotenkin alan hahmottamaan miten niitä pitää tehdä. Olen luultavasti tehnyt aina liian ohuita lehtiä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mama, tulenkin kurkkaamaan josko blogissasi olisi uusia ruusuja! :)

  Kiitos Kinuskikissa :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.