perjantai 24. huhtikuuta 2009

Neliskanttinen lilja-tekokakku

Halusin kokeilla kuinka sokerimassa taipuu neliskulmaiseen kakkuun, ja taipuihan se, tosin haastetta tässä oli melkolailla. Kakku on pieni, n. 12cm sivultaan. Kakun pohjana on pieni pahvilaatikko joka on ensin päälystetty ohuella kerroksella marsipaania (joka toimii tarttumapintana) ja sen jälkeen valkoisella sokerimassalla.

Kakun päällä isolla liljamuotilla tehdyt sokerimassaliljat tekoheteineen ja sokerimassalehtiä. Koko kakku sai suihkauksen helmiäistä <3

Tekokakku edestä ja takaa. Ihan en onnistunut kaikkia pikkuryppyjä saamaan pois sokerimassapäällisestä. Pieni pahvilaatikko ei tosin ollut sieltä tukevimmasta päästä, oikea kakku olisi ollut luultavasti helpompi päälystää. :)

Saas nähdä milloinka saisi aikaiseksi tehdä ihan ihka oikean neliönmallisen kakun.



Liljat on niin helppoja ja kivoja. Ainakin Rouva V ja Mansikkamäen Ebe ovat aikaisemmin tehneet kukkien heteitä nuudeleista. Olen yrittänyt etsiä riisinuudeleita mutta jostain syystä ne on täällä päin jatkuvasti isoista marketeista lopussa (tekeeköhän kaikki himona niistä kukkien heteitä?). Joten toistaiseksi on tyydyttävä näihin rautalankamalleihin, spaghetteja kun en tohdi käyttää kun ovat mokomat niin paksuja tönkköjä.


19 kommenttia:

  1. Tosi nätti kakku tässäkin! =)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on kaunis! Ja ihanan erilainen =)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis ja huipputarkasti olet saanut tuon sokerimassan laitettua,wau! Milloinhan sitä itse uskaltautuisi kokeilemaan.. ;)

    VastaaPoista
  4. voi että, miten on kaunis kakku taas täällä, todella ihanaa, ei sellaista raaski edes syödä.

    VastaaPoista
  5. Vau! Onpas hieno! Mun pitäs kokeilla myös tuota neliön mallisen kakun kuorruttamista ennen oikeata koitosta (hääkakut). Hirvittää jo valmiiksi nuo kulmat. Pitänee miunki harjotella johonkin laatikkoon.

    VastaaPoista
  6. uii että on hieno ;) Muuten, mun piti sitä kysyä, et ku luin sulta siitä sveitsiläisestä marenkivoikreemistä, ni olit kokeillut pakastaa sitä, miten onnistu? Mulla tekis mieli hirveesti kokeilla sitä mut nyt ei oo mihinkää tarvetta vielä ni ois kiva tietää voiko pakastaa :)

    VastaaPoista
  7. Aivan mahdottoman hieno!
    Kova pala olisi kyllä siinä laatikossa purtavana, jos tuota kakkua haukkaisi!=)
    Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  8. kiitos ku kerrot ;) Olis niin kiva tehä, mut en tarvi vähään aikaan sitä :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! :)

    Hanna, sai siinä kyllä vähän ollakin kieli keskellä suuta että sai kaikki rypyt pois, 90-asteen kulmat on aina haastavia.

    maasikas, juu, tämä onkin harjoitus-tekokakku, eikä ole syötävä. :)

    Marina, jos ei ole ennen kulmikasta kakkua päälystänyt, on kyllä kätevää harjoitella sitä etukäteen ennen varsinaista kakkua.

    milja, päivitän sveitsiläismarenkivoikreemin reseptitietoja piakkoin. :)

    Mama, kiitos vapputoivotuksista! :D

    VastaaPoista
  10. Voi että on nättejä! Ennen kuin tuollaisia näkee on vaikea uskoa, että noin hienojen juttujen tekeminen on edes mahdollista :)

    Kiitos tästä linkistä, tiedänpä siis keneen ottaa yhteyttä kun tarvitsen "hieman" edustavampia leivonnaisia :D

    VastaaPoista
  11. Hopeainen, kiva kun tulit tänne kurkkaamaan! :) Kiitos myös kehuista, toteutan kyllä mielelläni "edustavia" leivonnaisia :D

    VastaaPoista
  12. Piti tulla vinkistä vilaisemaan ja aivan upeita luomuksiahan sinulla täällä on :) Ei taitaisi oma kärsivällisyys riittää vastaavaan, mutta hyvä tietää kenen puoleen kääntyä jos jotain juhlia ja kakun tarvetta tulee lähitulevaisuudessa. Oli muuten kiva kun pääsit pitkästä aikaan vappuna porukkaan mukaan. T: Tiina

    VastaaPoista
  13. Tiina, kiva kun löysit tänne :) ja oli tosiaan kiva olla pitkästä aikaa mukana! :) Mokomat vuorotyöt sotkee aina yleensä.

    VastaaPoista
  14. Tämä on kyllä UPEA!! Tyylikäs, yksinkertainen mutta silti näyttävä, vau! Ja rapsakka kakkupohja alla ;)

    VastaaPoista
  15. Voi että mikä löytö!! :) Upea, kerrassaan tyylikkään kaunis! Sain tästä idean, nimittäin minulla on koristeena aivan ihana pikkuinen lasinen kakkukupu jonka alle voisikin tehdä "tekokakun". Olisi varmasti makea koriste. :D

    VastaaPoista
  16. Kiitos Kodin Onni! Tämä meni koristeeksi eräälle tuttavalle, mutta kiva olisi myös itsellä kauniin kuvun alla koristamassa kotia. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.