lauantai 4. huhtikuuta 2009

Puuha-Pete-kakku

Puuha-Pete kakkua toivottiin erään aikuisen miehen syntymäpäivän kunniaksi, ja eikun tuumasta toimeen. :) Koko hahmo on miulle täysin vieras mutta onneksi netistä löytyi paljon kuvia. Lisäksi Puuha-Peten toivottiin olevan hieman kakun toisessa reunassa, jotta kakusta voisi ottaa mahdollisimman monta palaa rikkomatta itse kuvaa. Päivänsankari on sellainen tee-se-itse -mies joten vielä jotain työkaluja tuli myös koristeiksi. Tällainen kakusta sitten tuli.

Kakku on 4 munan kokoinen, sisällä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä, kostutettu vähälaktoosisella maidolla. Kermavaahtopursotukset ja marsipaanikoristeita joiden alla digestivekeksimuruja. Kakun reunus tehty koristeraapan pienemmällä sahalaidalla, kerma oli aavistuksen liian paksua raappailla mutta ihan ok jälkeä sillä sai kuitenkin.





Työkalut saivat osakseen hieman kimallusta. :)

Laitoin tämän kakun poikkeuksellisesti lasten-kategoriaan vaikka menikin aikuiselle, koska lasten kakulta tämä kuitenkin näyttää.

21 kommenttia:

  1. Mielettömän hieno Puuha-Pete! Minun kolmevuotias poikakin taitais tahtoa moisen! Hyvä idea nuo työkalut ja keksimurut!!!

    VastaaPoista
  2. Todella hieno! Toi raapalla vedetty reunakin on niin siisti että! Mullakin olis toi koristeraappa jossain kaapissa, tarttis vaan vähän harjotella että sais noin siitiä jälkeä! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Heli ja Justiina! :)
    Tein tuon raappareunuksen pursotusjäykällä kermavaahdolla, tosiaan olisi saanut olla aavistuksen löysempää niin olisi tullut tasaisempaa jälkeä.

    VastaaPoista
  4. Ihana kakku! Tosi taitavasti tehty nuo yksityiskohdatkin!
    Ja kiitokset kauniista kommentista!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Mama itsellesi! Höpsöhän sie oot :D

    VastaaPoista
  6. Löysin ihan ekaa kertaa blogiisi ja täytyy sanoa että VAU!!!!! Tosi hienoja kakkuja osaat tehä:) saanko linkittää niin löydän uudestaankin tänne?

    VastaaPoista
  7. Voi kiitos Sanna! Linkitellään vaan! :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana ja ääreis siisti =)))

    VastaaPoista
  9. Tosi hauskoja nuo pienet marsipaanityökalut ja muutenkin veikeä kakku! On mahtanut herra tee-se-itse olla tyytyväinen synttäriherkkuunsa. : )

    Löysin muuten vasta nyt tieni tänne Ahonlaitaan - vaan parempi toki hieman myöhään kuin ei milloinkaan. : ) Riensin oitis lisäämään blogisi linkkilistalleni, jotta muistan jatkossakin käydä täällä ihastelemassa kättesi jälkiä.

    VastaaPoista
  10. Erittäin onnistunut Puuha-Pete!
    Ja todella siisti tuo reuna, minullakin on jonkinlainen raappa mutten ole sitä uskaltautunut koskaan reunaan kokeilemaan. =)

    VastaaPoista
  11. Canelia, kiva, tulenkin kurkkimaan blogiisi ja linkitän myös siut! :)

    Hanna, kiitos, siitä vain kokeilemaan raappaa, käytössä kannattaa myös olla hyvin pyörivä kakkuhyrrä tai muu vastaava. :)

    VastaaPoista
  12. Kiitos vierailustasi blogissani! Minäkin linkitän sinut. Tosi kiva tämä Puuha Pete kakku...ihanat nuo työkalut! :)

    VastaaPoista
  13. Iloista pääsiäisaikaa Tanjalle ja karvakuonoille!

    VastaaPoista
  14. Mukavaa Pääsiäistä sinulle! =)

    VastaaPoista
  15. Kiitos Mama ja Anulilli pääsiäistoivotuksista! :D

    VastaaPoista
  16. Nää sun kakut on NIIN hienoja. Me täällä työpaikan naisten kanssa vaa ihaillaan! Ja sitten se suurempi kysymys, miten suhun saisi yhteyden, jos vaikka haluaisi tilata kakun?

    VastaaPoista
  17. Anonyymi: kiitokset kehuista! :) Laitoinkin tuonne blogin oman sähköpostiosoitteen esille jos haluaa sitä kautta ottaa yhteyttä.

    VastaaPoista
  18. Sait pojat laulaa puuha-peteä... Tosi hieno:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.