perjantai 24. huhtikuuta 2009

Pikeerililjat

Tein jämäkkää pikeeriä (kananmunanvalkuaista, tomusokeria, muutama tippa sitruunamehua -> vatkataan vaahdoksi, huippu ei saa notkahtaa) josta pursotin lehtityllan avulla liljoja. 

Tein foliosta liljanaulan avulla kupin (mikä tahansa muukin kupin muotoinen esine käy folion muotoilemiseen, esim. munakuppi, kananmunakenno tms.) ja pursotin pienellä lehtityllalla liljojen lehdet, odotin tovin että pikeeri hieman kuivahti ja tökin muutamat tekoheteet kukkien keskelle.

Kuivatin kukkia vajaan viikon, joka ei sekään riittänyt vaan ne olivat kosteita pohjasta. Kuivatusaikaa olisi siis hyvä varata ainakin parisen viikkoa, tai sitten keksiä folion tilalle joku ilmaa läpäisevä systeemi joka pitää hyvin muotonsa? Kukkia tein parisenkymmentä ja ehjänä sain niistä irti noin joka kolmannen. Hermoja raastavaa puuhaa siis ;) Kuivuneet kukat ovat todella heiveröisiä ja ne pitää irrottaa älyttömän varovasti foliosta.

Kokeilemisen arvoinen idea voisi olla myös esim. voi- tai sveitsiläismarenkivoikeemistä pursotetut liljat, pakkasen kautta käytettynä niitä voisi sitten koittaa ehjänä irroitella... ehkä.Kauniin herkkiä näistä mielestäni tuli, mutta kannattaa tosiaan varata reilusti aikaa ja lehmän hermot näiden tekemiseen. :)

Lisäys 2.5.2009.

Olin jo aikaisemmin ajatellut leivinpaperia liljojen tekoon mutta hylkäsin sitten ajatuksen leivinpaperin kovuuden takia. Mansikkamäen Ebe ehdotti sitä kommenteissa ja kokeilin liljanaulan avulla painaa leivinpaperin kupiksi - ja se pysyi kun pysyikin muodossaan! Enpä olisi uskonut ellen olisi kokeillut ja nähnyt itse. Kiitos vain Ebe rohkaisusta! :D Tätä täytyy testata ehdottomasti kun seuraavan kerran teen pikeeriä.

VINKKINÄ siis jos joku kokeilee tehdä pikeerililjoja, käytä folion sijasta leivinpaperia kuppina niin kukkien irrottaminen käy huomattavasti helpommin! :D

2 kommenttia:

  1. Näitä pikeerililjoja täytyisi joskus kokeilla, mutta en ole saanut aikaiseksi. Varsinkin on vähän hirvittänyt tuo irroittaminen. Jos noita kuppeja saisi leivinpaperilla vuorattua, siitä pikeeri irtoaa paremmin :D

    VastaaPoista
  2. Ebe, nojuu, siihen asti meni helposti kunnes kukkia täytyi ruveta irrottamaan! :D Siis aivan hermoja raastavaa puuhaa, kun yksi kukka toisensa jälkeen irtoaa ilman yhtä tai kahta terälehteä. :( Hmm, mitenhän leivinpaperista saisi sellaisen että se pitäisi muotonsa tuossa kupin muodossa, pitänee kokeilla!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.