keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Jämäpikeerin käyttö

Pikeeriä jäi hieman yli viikonlopun kakkuprojektiin tulevista koristeista. Joku joskus kyseli mitä pikeerinjämillä teen, tässä vastaus. :) 
Niillä kannattaa ensisijaisesti tehdä koristeita (esim. kukkasia, lehtiä, ornamenttikuviohässäköitä), tai sitten vaan harjoitella spritsausta.Spritsausmalleja on yhtä monta kuin mitä mielikuvitus kykenee teettämään, omani on kovin rajallinen joten haen yleensä malleja alan kirjoista, vanhoista koulumonisteista tai vaikkapa netistä. Tämä malli on yksi vanhoista, jo kouluajoilta opituista.


Mutta ottakaa tämä vinkki korvan taakse, koskaan ei kannata jämäpikeereitä heittää menemään, vaan käyttää ne harjoitteluun. :) 


Mitenkäs se menikään, harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina. Miusta on mestaruus kaukana, mutta jospa sitä harjoittelulla harjaantuisi! :D

10 kommenttia:

 1. Onnea uuteen työhön! Kieli pitkällä odottelen reseptiä... suklaakakulle olisi tarvetta ensi maanantaina =)

  Ihan mielettömän tasaista ja upeaa pikeeripursotusta. Olet kyllä mestari!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pioni! Vaikka edelleen väitän että mestaruus on miusta kaukana. Mutta siihen on hyvä pyrkiä. ;)

  VastaaPoista
 3. Ai vitsit miten hieno spritsaus... pitääpi koettaa joku kerta.

  VastaaPoista
 4. Mä viimeks vaan viskasin monta pussillista roksiin! :o Olis voinut harjoitella, mutta kun olin vääntänyt pikkuleipiä jo monta tuntia. Ehkä toiste. :)

  Hieno kuvio tuo!

  VastaaPoista
 5. No kyllä jäljen perusteella minustakin olet aika mestari :-)

  VastaaPoista
 6. Mä oon onnistumu pilaamaan pari kakkua tällä kuvioilla, ei sit ihan menny putkeen....
  Täytyy harjotella lisää =o))

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kehuista hassut blogistikollegat! :)

  Pikeerin spritsauksessa on omat niksinsä, kuten suklaassakin.. Ite oon ehottomasti pikeerin kanssa enemmin sinut.

  Katri, helppoahan se oli tuohon leivinpaperille spritsailla, esim. pyöreäreunainen kakku ja siihen sama kuvio -> homma muuttuu huomattavasti haastavammaksi! :D

  VastaaPoista
 8. Mooro, pitkästä aikaa =)
  Oon kyllä käyny täällä vaklailemassa ain sillon tällön ja ehtisin testaamaanki tän kuvion, joka jostain syystä yksinkertasuudellaan ja tyylikkyydellään jäi munkin aivottomaan koppaan talteen ;)... Ja Katria uskon kyllä, eli varmasti mäki tuun pilaamaan tällä muutaman kakun... se on varma ;(
  Oonki todennu, et monen monta asiaa on ihan turha treenailla, kos kuiteski tosipaikan tullen luulee vaan heittävänsä sit asioita kakkujen päälle, niinku harjotellessaki... mut "herranhaltuun" on tää homma ainaski tääl meijän päässä ;)
  Asiaaki mulla oli ihan tähän postaukseen liittyen ! Eli onks sulla Tanja minkäänsortin käsitystä pikeerin (pelkkä tomppa ja valkuainen) säilyvyydestä ?
  Vai pitääkö mun tutkituttaa sekin tieto, samoin kun kondensoidun maidon säilyvyys :/ Jälkimmäisen tuloksia odotellessa, elelen positiivisin mielin ja hyvältähän säilyvyysaika nyt ainaski on =)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Tanja ihanasta kommentista !!!

  Tosta munahommasta vielä, et tutkimuksia täytyy siis jatkaa... Löysin äskön mielenkiintosta faktaa, joskaan se ei ihan sitä vastausta antanu, ku oisin halunnu :)
  http://www.tiede.fi/artikkeli/1029/miten_muna_voi_sailya_ikuisuuksia_
  Käy kurkkaamassa =)

  VastaaPoista
 10. Rouva V, aikas mielenkiintoinen linkki, kiitos vinkistä! :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.