lauantai 3. huhtikuuta 2010

Kehdot poikavauvan ristiäisiin


Ystäväni poikavauvan ristiäiset ovat pian ja hän toivoi kakkujen päälle kaksi kehtoa sinisellä teemalla. Kehto ja kukat tehty pastillaasista, lehdet marsipaania. Kukat värjätty sinisellä helmiäistomulla, keskustat sokerihelmiä. Kehdon osat ja kukkaset kiinnitetty pikeerillä.


Ja vähän lisää kuvia eri puolilta kehtoja.












Suurensuuret onnittelut pikkuiselle perheineen! :)

24 kommenttia:

  1. Kaunis koriste, aivan ihanat kukat!

    VastaaPoista
  2. Voi että, superhypersuloisia!! <3

    VastaaPoista
  3. Upeat. Minä taas ihmettelen miten pastillaasista voi saada tuollaista aikaan...

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana!Tämä on niin taidokas työ, että en voi muuta kuin ihaillen katsella.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Marilele, Hanna, Teresa ja Tuulis kommenteistanne!

    Pioni, heh, pastillaasi käyttäytyy kuin sokerimassa, ainostaan kuivuu paljon nopeammin. Kiitos kehuista! :)

    VastaaPoista
  6. Voi, kuinka ihania koristeita! Tosi samanlaiset olet saanut tehtyä, jos kuvissa on kaksi eri kehtoa... en meinaan nää mitään eroja ;)
    Millaisella muotilla olet tehnyt nuo isommat kukat, eli tuossa kehdon vieressä olevat? Ne on tosi kauniita ja olen jossakin sellaisia ennenkin nähnyt ja yrittänyt selvittää muottia...kun näyttää minusta toisaalta silikonimuotilla tehdyltä tai sellaisella "veinerillä" (?) jolla saa noita kuvioita terälehtiin :)

    VastaaPoista
  7. Kauniit koristeet on! <3 Ja kukat varsinkin on aivan upeat! Mietin myös, että onko ne tehty siloikonimuotilla, vai millä tavoin? =)

    VastaaPoista
  8. Katri, juu kaksi eri kehtoa on, vauvan ilmeistä ainakin huomaa eron. :)

    Reeta, kiitos!

    Kukat on tehty kaksiosaisella silikonimuotilla. "Petal Blossom Veiner" oli muistaakseni muotin nimi.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihastuttavan kauniit kehdot!

    Mutta miten ihmeessä sä teet noi ihanat kukkakuviot, jotka on tossa kehdon ja laatan reunassa? Onko sulla iihen joku muotti? Mistä niitä saa? Vai väkerrätkö ihan käsipelillä?

    VastaaPoista
  10. kuriton, kiitos! Nuo kukkapainokuviot on tehty semmoisilla painomuoteilla, vai mitä tikkuja lienevätkään. Niitä saa monista verkkokaupoista, tässä linkki kuvaan:
    http://shop.haveyourcakeandeatit.org/images/hp-c-set-1_thumb.jpg

    VastaaPoista
  11. sannimanni.vuodatus.net7. huhtikuuta 2010 klo 17.39

    Tosi kiva ristiäiskoriste. Vauveli on ihku myös! Tykkään yksinkertaisesta ja hauskasta "kääröstä" Hienoa!

    VastaaPoista
  12. Hitsi kun on upea, aivan valtavan kaunis.

    VastaaPoista
  13. Heippahei konditoriamestari-Tanja! ;) Ois vähän kysyttävää. Eli kysymyksenä: Millä saan voileipäkakkujen koristeisiin kiiltävän pinnan?
    Miul tulee nyt viikonloppuna helevetinmoinen hääkakku & hääherkku-urakka, ja tahtosin siihen voikkarin pintaan nätin kiiltävän pinnan. Konditorioissa käytetään kai jotain keinotekosta valmista mössöä, mut mitä voisin käyttää kotosalla? Maistuuko liivate läpi, jos pistän sitä pintaan? Hyytelösokerista keitetty mömmö on varmasti liian imelää...

    VastaaPoista
  14. Kiitos sannimanni ja Ent-tu!

    Insanity, heh, mestarius on miusta kaukana! :D
    Jos ohuelti laitat niin hyytelösokerista tehty kiille ajaa myös asiansa, mutta kannattaa harkita myös agar agarista tehtyä kiillettä.

    VastaaPoista
  15. Ihana koriste, kauniin yksinkertainen. Lisäsin sivusi linkkilistaani, toivottavasti et pahastu :-) Täällä on niin mukavaa vierailla.

    VastaaPoista
  16. Mia, kiitokset, linkittelin siut myös. :)

    Kiitos Pampula!

    VastaaPoista
  17. Miten nopeasti tuo pastillaasi kuivuu? Pitääkö olla supernopea, että kerkeää kaulitusta massasta esim. kehdon osat leikata, eli kuivuuko ihan käsiin? Ja pystyisikö siitä tekemään "marsipaani"ruusuja vai onko massa siihen liian murenevaa? Ja pikeeristä vielä kysymys: jos tarvitsee vain liimata yhteen esim. nämä kehdon osat, niin teetkö mitään ylimääräisestä pikeeristä? Itse en saa ikinä tehtyä tarpeeksi vähää pikeeriä vaan sitä menee aina kauheasti hukkaan, kun ei sitä kerralla tarvitsisi niin paljon.

    VastaaPoista
  18. Niin ja piti vielä sanomani, että hieno kehto ja koko koristekokonaisuus on aivan upea!

    VastaaPoista
  19. Kiitos Anette ja Niina!

    Niina, pastillaasi kuivuu todella nopeasti. Kannattaa lisätä massaan hiukan vettä niin kuivuminen hidastuu aavistuksen. Yhden kehdon osat leikkasin aina kerrallaan, sitten taas kaulin uuden levyn ja taas yhdet osat, eli nopea pitää olla. Ruusujakin pystynee jos on sutjakat sormet, muotoiluominaisuudet kuten sokerimassalla paitsi kuivuu ehkä 10 x nopeammin.
    Mie teen pikeeriä suunnilleen sen määrän kuin mitä tarttee, ehkä noin ruokalusikallisesta valkuaista. Toki tuostakin määrästä jää yli, ja joskus pursotan sillä lopulla kukkia tai spritsaan koristeita, yleensä heitän menemään.

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana vauvakehto. Kuinka paljon aikaisemmin kyseisestä taikinasta tehdyt koristeet voi tehdä ? Kuinka kauan siis säilyvät hyvänä ja miten. Tekisi mieli kokeilla pojan kastejuhlaan...

    VastaaPoista
  21. Tarja, pastillaasikoristeet säilyvät "ikuisuuden" muotoaan muuttamatta, mutta syömäkelpoisina uskaltaisin luvata niiden säilyvän viikkoja. Voi siis tehdä reilusti etukäteen.
    Asia erikseen kuka näitä kivikovia luomuksia tahtoo sitten syödä, mutta eihän koristeita ole onneksi pakko syödä! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.