torstai 6. elokuuta 2009

Suklaaraitakakku

Työkaveri tykästyi aikaisemmin töihin tekemäni lomakakun koristeluun ja pyysi tekemään samanlaisella suklaakoristelulla kakun tuttavalleen. Kakku on 4 munan kokoinen, välissä toiveesta mangorahkaa. Päällä tummasta suklaasta tehty kuorrutus valkosuklaaviiruilla ja pari marsipaaniruusua, reunoilla vispikermapursotukset.

Valkosuklaaspritsaukset olisivat voineet olla hieman ohuempia näin jälkiviisaana ajatellen. Nyt viiruista tuli aika hallitsevat. Mutta makuun se ei onneksi vaikuttanut. :)17 kommenttia:

 1. Kaunis kakku, täytyis itsekin joskus koittaa tuota suklaapäällistä noilla viiruilla. Jo pelkästää ne tekevät kakusta näyttävän näköisen =)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on kaunis koristelu tuossa kakussa! Näyttävän näköinen.

  VastaaPoista
 3. Tylkkään kanssa noista "viiruista" kovasti. Kaunis!

  VastaaPoista
 4. Tuon tasaisempia viiruja en ole koskaan nähny!! Aivan uskomattoman huolellista jälkeä, ihana!!

  VastaaPoista
 5. Tämä on kaunis. Ajattelin linkittää sivusi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Nennuliinukka, Kyökkipiika Kati, Pia ja annika kommenteistanne! Ja annika: linkitellään vaan! :)

  VastaaPoista
 7. Todella upea! Mulla on ollut juuri tämäntapainen idea seuraavaa kakkua varten hautumassa, mutta saa nähdä, onnistunko tekemään noin tasaista jälkeä. Mulla tuppaa noi viivat aina menemään vähän niin sun näin, mutta jospa tuon sinun spritsauspussiohjeen avulla onnistuisi paremmin. :)

  VastaaPoista
 8. Sanja, kiitokset! :) Jään odottelemaan milloin blogiisi ilmestyy suklaakuorrutettu kakku!

  VastaaPoista
 9. Miksi ihmeessä, et tällä tai lomakakullasi osallistu 'Kimaran' kilpaan ?

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, ajattelin että Sacher-kakku on suklaisempi vaihtoehto ja sillä osallistuin. Se on toki melko tavallinen vaihtoehto, pitäisiköhän vielä harkita kakkua uudelleen...? :)

  VastaaPoista
 11. Sorry, mutta sen kuva ei ollut paras mahdollinen. Taitosi eivät tule oikeuksiin. Ootko koskaan tehnyt suklaa Imperialia ? Se olisi samasta maasta.Tämä lomakakku ja raita-tapaus ovat herkullisen näköisiä. Pidän kakuistasi ja pidän peukkua !

  VastaaPoista
 12. Kiitos Anonyymi jälleen kommentistasi jonka innoittamana kokeilen kakun vaihtoa kisaan. :) Mutta mikä tuo mainitsemasi suklaa imperial on?
  Kiitos peukutuksista! :D

  VastaaPoista
 13. Lomilla olen törmännyt Wienissä toiseen Keisari Frans Josefin makeaan herkkuun, Imperial Torttuun. Kassakaappiin, jossa reseptiä säilytetään en ole onnistunut sukeltautumaan. Se kuuluu samanlaisiin salaisuuksiin, kuin suomalainen Ellen Svinhufvudin kakku, belgialaisten Macarons, Itävällan Sacher-kakku. Reseptejä on toki liikkeellä yhtä monta kuin tekijääkin, mutta aidot ovat lukkojen takana. Imperial on siis torttu mataluutensa vuoksi 3-4 cm ja se on aina neliö - yhdelle hengelle tarkoitettu leivos tai 4, 9, 12 tai16 hengen torttu. Se on rakennettu suklaasta ja suklaisesta kakkutaikinasta ja jippona on uhuiden kerrosten välissä vielä ohuempaa mantelimassaa kakussa muistaakseni kolmessa kerroksessa. Ja tämä kaikki on vuorattu lopuksi kokonaan ohuella mantelimassa kerroksella. Mutta ei tässä kaikki - sillä ihan päälimmäisenä on ohut, sileä tummasuklaa kerros. Mitään teräviä kulmia tortussa ei näin ollen ole. Torttua olisi synti koristaa kukin tai muilla koristeilla. Keskellä on hyvin pieni Keisarillinen vaakuna. Koosta riippumatta aina saman kokoinen - leivoksessa päällä se on siis 'aika' suuri. - Keirari Frans Josef rakasti suklaakakkuja. Hän oli myös vaihtelun haluinen. Hänelle se Sacherkin on tehty, mutta ei se kelvannut joka ilta. Imperialia oli myös helpompi kuljettaa matkoilla tai lähettää sydänystäville - nopeaa DHL ei ollut silloin keksitty! Mantelimassan ansiosta kakku säilyy ja säilyy, mutta ei jostain syystä minun kaapissani.
  Aitoa makua, mitä tahansa, on usein vaikea maun perusteella kopioida, joten tuosta voisi tehdä vaikka 'Historian havinaa' tai 'Keisarillinen salarakas' - jälkimmäisen voi kukin tulkita miten haluaa!

  VastaaPoista
 14. Ooo, kiitos Anonyymi tuosta tietoiskusta!! Täytynee yrittää googlata lisää, kuulostaa mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
 15. Toivotan sinulle mukavaa ja makeaa päivää!
  Korjaan samalla 'tietopakettini' pienen virheen - tietenkin ranskalaisten Macarons ! Virhe johtui siitä, että itse pidän eniten belgialaisista, jostain syystä. Aidot ranskalaiset ja sveitsiläisten kopiot ovat kai himpun verran makeampia. Tai ainakin luulen niin syötyäni niitä 100g n. 12 kpl yhden kahvikupillisen kanssa !

  VastaaPoista
 16. Mukavan maistuvaa päivää sinullekin, Anonyymi! :) Huh, kuulostaa jo aika makealta paukulta 12kpl macaronsseja!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.