torstai 7. toukokuuta 2009

Lauri kilpa-auto -kakku

Ystäväni poika täytti 3 vuotta ja Lauri kilpa-auto on yksi hänen suosikkihahmoistaan, niinpä sellainen tuli toiveesta kakun päälle. Halusin kokeilla myös pitkästä aikaa vaahtokarkkitaikinalla (MMF = marshmellow fondant) päällystämistä, ja se sopikin hyvin lasten makuun.

Kakkupohja on 8 munan kokoinen, välissä toivomuksen mukaisesti samat täytteet kuin aikaisemmassa Disney Cars -kakussa, eli banaani- ja mangorahkaa. Kakku on kostutettu vähälaktoosisella maidolla, MMF:n värjäsin hennon vihreäksi pastavärillä ja sen alla on sveitsiläismarenkivoikreemiä. Lauri kilpa-auto on maalattu pastaväreillä laatalle joka on marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta.

Jos mielii kokeilla MMF:n tekoa, on Kinuskikissalla hyvä MMF-ohje. :)

4 kommenttia:

 1. Ihana kakku! Aivan loistavan näköinen tuo tähti mikä on syntynyt vaahtokarkkitaikinasta! Vesi herahtaa kielelle...
  Lauri kilpa-auto on kiva lastenohjelmakin. ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Sini ja kiva kun käyt täällä kurkkimassa! :) Hyvä että sain vaahtokarkkitaikinan edes tehtyä kun niitä itse vaahtiksiakin on kiva syödä :P

  VastaaPoista
 3. Tykkäsitkä tehä tuota MMF:ää? :D Ite joskus kokeilin ja reseptin reunassa omana jälki kommenttina että "karmeaa"... :D

  VastaaPoista
 4. Moikka Pampula,
  olihan se melko tahmaista puuhaa ja kauliminen _erittäin_ työlästä (vaikka laitoin mielestäni itse taikinaan tomusokeria vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli).
  Mutta lopputulos on maultaan hyvää, tosin juurikaan en tykkää tuosta röpöliäisestä pinnasta joka vaahtistaikinaan jää kai väkisinkin.
  Marsipaanilla ja sokerimassalla saa paljon tasaisemman kakun pinnan. Mutta vaahtokarkkien ystävänä tykkään vaahtokarkkitaikinan mausta noista kolmesta vaihtoehdosta ehdottomasti eniten! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.