perjantai 26. helmikuuta 2010

Pikainen journalismikakku


Tein tämän kakun Etelä-Saimaan lehtijuttua varten. Pakkasesta löytyi 4 munan hätävarakakkupohja, väliin kokeilin Primamausteen vaniljamoussea johon sekoitin pakastemustikoita ja aavistuksen vanilliinikreemijauhetta jotta mousse ei vetistyisi mustikoista. Mousse oli ehkä hieman teollisen makuinen, mutta mustikoiden avulla siitä sai ihan maistuvan. Kätevä hätävara siis. :)


Kakku on pikaisesti kuorrutettu kermavaahdolla, päällä kaksiväriset kermapursotukset ja spritsattuja suklaakoristeita.
Harvoin tulee tehtyä omaan käyttöön kakkua syötäväksi, joten nyt kun kakku oli tarjolla meidän omassa keittiössä, sain vihdoin otettua myös sisuksista kuvaa. Mustikat värjäsivät täytteen hauskan väriseksi. :)

6 kommenttia:

 1. Kakku on kyllä hieno ja todella taitavasti toteutettu, yksinkertainen on kaunista!

  VastaaPoista
 2. Hei! Saisiko sinulta kysyä, millä ihmeellä tuon kakun kermapäällyksen saa noi taivaallisen tasaiseksi? Millä apuvälineellä siis leivonta-alan ammattilainen saa pinnan noin upeaksi, vaikkei ainakaan tuon siivusta otetun lähikuvan perusteella tuota kermaa näytä olevan kovinkaan paljoa? Kuinka "tiukkaa" kermavaahdon täytyy olla? Kiitokset vastauksestasi etukäteen! RS

  VastaaPoista
 3. Hei RS!
  Itse käytän aina kerman levittelyssä palettiveistä ja reunoilla joskus muovista leipurin raappaa. Käy kurkkaamassa Leivontafoorumilta tutoriaali kermalla päällystämisestä:
  http://leivontafoorumi.org/viewtopic.php?f=24&t=134
  Jos käyttää Flora Vispiä, voi sen vaahdottaa täyteen tilavuuteen, mutta aitoa Vispikermaa käytettäessä kannattaa kerma jättää aavistuksen löysemmäksi kuin pursotettaessa.

  VastaaPoista
 4. Ihania on sinunkin kakkusi! Kyselit tuosta kakkujeni teosta niin en valitettavasti voi paljastaa näin julkisesti "liikesalaisuuksiani" :D, mutta toiminimen perustamisella aika moni asia ratkeaa. ;)
  En olekaan tuollaiseen vaniljamousseen aiemmin törmännyt, pitääkin kaupasta tsekata, voisi maistua aika hyvältä tosiaan marjojen kanssa juurikin hätävarana..

  VastaaPoista
 5. Kakkulakrou, tuo vaniljamousse on tilattu primamausteelta suoraan, eli ei taida löytyä kaupan hyllyltä. :/

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.