tiistai 3. helmikuuta 2009

Syntymäpäiväkakku Äidille

Leivoin äidilleni täytekakun hänen syntymäpäivänsä kunniaksi, terveisiä vaan Äidille jos satut tämän lukemaan. :) Kakku on neljän munan kokoinen ja sisällä on samat täytteet kuin Disney Cars -kakussa.

Kakulle levitetty sokerikreemiä joka siloitettu mahdollisimman tasaiseksi ennen marsipaanin levitystä. Kakun päällä siis vaaleaa marsipaania ja aiemmin tekemiäni lemmikeitä sekä pari liljaa myöskin marsipaanista. Liljojen heteet eivät ole syötäviä, kotonta ei löytynyt edes spaghettia mitä olisi voinut käyttää joten oli pakko turvautua rautalankaheteisiin. Nätisti nekin ajavat asiansa, on vaan sääli ettei niitä voi syödä (paras koriste on mielestäni sellainen joka on tehty kokonaan syötävästä materiaalista).

Koko kakku sai lisäksi suihkauksen helmiäistä.

Mietin josko olisin laittanut kakun reunaan vielä jotain koristetta mutta kukkarykelmästä tuli aika hallitseva joten jätin kakun marsipaanireunat rauhaan liioilta koristeluilta. 

Tässä liljoja lähemmin. Maalaukseen käytin vaaleanpunaista tomuväriä ja mustat pisteet on tehty elintarviketussilla.

Lemmikeitä. Ne olivat lapsena lempikukkiani ja ovat vieläkin aika ihania. :)

22 kommenttia:

  1. Oi mikä taideteos! :) Hirmu kauniit kukat.

    Uunissa tehty juustokakku on tosiaan herkkua ^^ Eikä se nyt ees oo niin vaivalloista tehä. Uuni hoitaa suurimmman osan. :D

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis kakku! Upeat kukat ja riittävät tosiaan koristeiksi, kun on niin upeat ja näyttävät =)

    VastaaPoista
  3. Ihastuttava kakku! Ja niin kauniit värit ja sopivat kivasti toisiinsa. =)

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos ihanista kommenteistanne! :) Itse tykkään kovasti hempeistä väreistä.

    Tuulia, totta kyllä tuo juustokakun helppous, mutta siinähän se vain onkin että saisi aikaiseksi tai että muistaisi edes ostaa tarpeet! :D

    VastaaPoista
  5. Olihan se vaahto suurta herkkua vadelmien ystävälle :) Hmmm en muuten tiedä löytyskö pakastealtaasta kotimaisia vadelmia! En oo ittekkään nyt hetkeen ostanut nääs, ni ei oo tullu katottua. :)

    Oi että, tää on todellakin ihanan hempeän värinen! Tosi nätti :) Eihän noin kaunista raaskis edes syödä :D Vautsi!

    VastaaPoista
  6. Hei, täältähän löytyi uusi blogi. Tervetuloa kakkujen lumoavaan maailmaan :-) Kauniita ja taidolla tehtyjä luomuksia sinulla täällä, olen niitä ihastellut tässä jonkin aikaa. Linkitän sinut sivuilleni :-)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Tiia :)

    Mira - Karamelli cakes: Voi kiitokset! :) Linkitän myös siut!

    VastaaPoista
  8. VAU! Siis herranjestas, tämäkin kakku on niin mielettömän upea että ei mitään rajaa.. Voiko tätä kauniimpaa enää ollakaan? :)

    VastaaPoista
  9. Nuo liljat on kyllä upeat! Tätä kakkua pitää tulla tiirailemaan monta kertaa, värit ovat niin suloiset!

    Muistatko, kun joskus viestiteltiin, että kannattaisi kokeilla suklaakuorrutteen tekoa fifty-fifty-suhteen sijaan vähän isommalla suklaan määrällä? Ehdotit suhdetta 500 g suklaata, 350 g kermaa. Mitä tuo kerma on desilitroissa? En löytänyt mistään netistä tätä tietoa, olisiko sinulla oppikirjoissa jokin taulukko? Kuulostaako esim. 1,5 dl kuohukermaa, 200 g suklaata järkeenkäyvältä?

    VastaaPoista
  10. Insanity_, voi että, kiitos kovasti kehuista. :)

    Kinuskikissa, kiitos :).
    Nuo mainitsemasi kerman ja suklaan määrät ovat varmasti ok. Tulenpa vielä blogiisi kurkkimaan.

    VastaaPoista
  11. Ihana kakku! Oletko sama Tanja, kun sly5-kierroksella Tintami? Jos olet, niin olin Sly:si ja olen jäänyt odottelemaan kommenttia siitä, että olet saanut paljastuskorttini? Mutta se ei ole tainnutkaan saapua perille.. :/

    VastaaPoista
  12. Tää on kyllä niin kaunis. Upeta liljat!

    VastaaPoista
  13. Moikka SLY, olin tosiaankin mukana sly5-kierroksella, enkä ole saanut paljastuskorttia, sitä jäinkin vähän ihmettelemään. Mutta joko nyt olisi paljastuksen aika? :)

    Kiitos Carita! :)

    VastaaPoista
  14. Kivan näkönen kakku tämä ja kaikkea kivaa löyty sulta täältä muutenkin! Linkittelenkin sut heti kunhan vaan tajuan miten uudistusten jälkeen homma taas toimii...

    VastaaPoista
  15. KatrinKakut Katri, kiitos, linkitellään vaan :)

    VastaaPoista
  16. Harmillista ettei kortti saapunut perille :( Pakettiesi takana olin kuitenkin minä, Vaahtera! Toivottavasti paketin sisällöt tulevat käyttöön ja ihanaa talvea! Linkitän sinut, kun nyt löysin blogiisi.

    VastaaPoista
  17. Kiva kun paljastit itsesi, Vaahtera! :) Kiitos vielä niistä paketeista, linkitän myös sinut ja tulenkin vastavierailulle blogiisi.

    VastaaPoista
  18. Ekaa kertaa blogissasi vierailen ja todella ihanat sivut ja näyttäviä kakkuja sinulla täällä on! Varsinkin tämä kyseinen synttärikakku on minun mieleeni!

    VastaaPoista
  19. TOSI IHANA KAKKU JA HEMPEÄT VÄRIT KUKA TON ON TEHENY SONJA

    VastaaPoista
  20. Kiitti Sonja, ja miehän tuon kakun olen tehnyt. :)

    VastaaPoista
  21. Kaunis kakku! Pitääkin laittaa seuraavaan kakkuun noita liljoja,ovat tosi näyttäviä koristeita.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.