tiistai 14. syyskuuta 2010

Omenia tarjolla!


Kuka tarvitsee maukkaita ja mehukkaita, kotimaisia omenoita?


Omenat sijaitsevat Lappeenrannassa, joten jos asustat lähistöllä ja tarvetta on, laita sähköpostia niin vastaan viestiisi numerolla josta omenoita voi tiedustella. Näitä saa siis tulla keräämään ihan ilmaiseksi!

Viime vuonna omenoita ei tullut juuri nimeksikään, muistaakseni pari omppua söin suoraan puusta ja siinä ne olikin. Tänä vuonna asia on aivan toisin, omenoita on monta sataa kiloa... Vaikka näitä mehustaa mehuksi ja keittää hilloksi, lahjoittaa tuttaville, leipoo ja syö töissä eväänä, eivät ne tunnu hupenevan mihinkään! Joten koitetaan nyt tällaista netti-ilmoittelua. Myös tutut jos joku sattuu omppuja halajamaan, pirautelkaahan ja sovitaan omppujen keräilystä! :)

11 kommenttia:

 1. No voihan itku, kun en asu lähempänä! Olisi kyllä kelvanneet.
  Toivottavasti menevät hyötykäyttöön ja halukkaita riittää :)

  VastaaPoista
 2. Jos omppuja tehokkaasta kampanjoinnista huolimatta jää yli, niitä kun tuntuu kaikilla olevan valtavasti, ota yhteyttä paikalliseen riistanhoitoyhdistykseen. Heidän kautta omput päätyvät peuroille ja muille eläimille metsään syötäväksi, ei mene ainakaan hukkaan. Sinne kelpaa myös jo vähän matoiset ja sellaiset, joista linnut on napsinut ja muut, jotka meiltä ihmisiltä usein jää käyttämättä. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun olet ihana! Itse asun Helsingissä, mutta upea juttu, että tämmöistä ehdotat! Tulisin ilman muuta jos olisin lähempänä, tämmöistä olen haaveillut! Kunpa jokainen tai ainakin useampi harrastaisi tämmöistä "kierrätystä"! Kaupan kotimaiset omenat eri ole ikinä niin hyviä ja juuri tuo Sinun lajike näyttää ihanalta!! Hyvää syksyä! Tuija

  VastaaPoista
 4. Mäkin täällä harmittelen että voi kun asuisin lähempänä, niin tulisin iloisin mielin hakemaan.

  VastaaPoista
 5. On kyllä tänä vuonna mahtava omenasato, mutta ainakin täällä hämeessä päin jäivät kovin pieniksi ja matosiakin tuntuu riittävän.

  VastaaPoista
 6. Ai että, kun olisikin lähempänä, tulisin hakemaan omenoita.. Kiitos neuvoista ruusujen suhteen, kokeilen taas uudestaan huomenna :)

  VastaaPoista
 7. On kyllä nättejä omenia. Ja ruvettomia. =)

  VastaaPoista
 8. Miusta on kiva levittää iloa, jos vain suinkin siihen pystyn. Ja näitä omppujahan meinaan riittää... :D Ja ovat madottomia, muumiotautiakaan ei ole kuin muutamissa.

  Ovat ihan "perus" kotiomenan kokoisia, pienempiä kuin kaupan omput mutta miusta ihan hyvän kokoisia, eivät liian pieniä. Ja tosi mehukkaita, 54 kilosta omppuja tuli n. 48 litraa tuoremehua, nam!

  Kurittomalle kiitokset vinkistä! :)

  VastaaPoista
 9. Ohos, on siinä omppuja kerrakseen!!

  Olet kyllä kultainen, kun näin niitä jakelet. <3

  Itse, huomattavasti pienemmällä sadolla tosin, olen lahjonut sukulaisia ja tuttujen tuttuja. Omenia tosiaan tuntuu monelle tulevan, toisin kuin viime vuonna. =)

  VastaaPoista
 10. Loistava omppukuva...onhan noita!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.