perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kuvioraapan käyttö

Ja seuraavaksi hieman kuvaähkyä kakuista joiden reunat olen koristellut tavallista- tai kuvioraappaa käyttäen. Olen koukussa raappoihin.
Mie muistelin et olisin tän tänne blogiin joskus aikasemmin laittanu mut en sit vissiin ko en löydä sitä mistään... :-o
Joten tässä kertauksena raapan käyttö kuvin, toivottavasti näistä on apua! :)

Kakun teossa apuna kakkuhyrrä, paletti ja kuvioraappa.

Kuvioraapalla koristeltavan kakun reunat olisi hyvä olla melko tasaiset jo täyttämisen jälkeen.

Ensin kakun reunoihin tehdään ns. murureuna kermavaahdosta, eli levitetään paletilla kermavaahtoa vähäsen kauttaaltaan kakun reunoille.

Valmis murureuna Tämä ohut kermavaahtokerros estää kakun murusia lähtemästä kävelemään eism. pursotettaessa reunoille lisää kermaa.

Huomioithan että olen tarkoituksella jättänyt kakun päällisen ilman kermaa (pinnalla vain sipaisu voikreemiä), koska kakkua tulee koristamaan marsipaanille maalattu kuva. Jos haluat tehdä koko kakun kerman peittoon, levitä tässä vaiheessa myös kakun päälle reilu kerros kermavaahtoa.

Seuraavaksi levitä kakun reunoille lisää kermaa, tällä kertaa reilu kerros. Mahdollisimman tasaisesti joka puolelta, kuitenkin niin että kerma nousee hieman reunojen yli kakun päälle.

Kas näin.

Tämän kakun kanssa käytän tällaista kuvioraappaa, raapan isompaa sahalaitareunaa. Markkinoilla on myös monenlaisia muita raappoja joiden kaikkien kanssa työskennellään samoin.

Pidä raappaa kakun reunassa kiinni ja pyöritä kakkua vastapäivään. Jos olet vasenkätinen, tee päinvastoin ja pyöritä myötäpäivään.

Eli raapan isompi sahalaita on kakkua vasten, toki voi käyttää myös pienempää puolta mutta isommalla saa yleensä helpommin tasaisemman jäljen kun käyttää kermavaahtoa.

Kun raapan taakse alkaa kertyä kermaa, irrota raappa kakusta ja pyyhkäise kermat kipon reunaan. Jatka työskentelyä kunnes reuna on saanut kivat raidat.

Reunat raidoitettu, päällinen siloittamatta.

Siloita lopuksi kakun päällinen vetämällä paletilla kakun ulkoreunoista keskiosaa kohden.

Päällisen ylimenevät kermat siloitettu.

Ja reunoilla kivat raidat. :)

14 kommenttia:

 1. Hei olen Tanja, olen raappaholisti :D

  Mä en ikinäkoskaanmilloinkaan saa tasaista jälkeä (harjoituksen puute mitä ilmeisimmin) ja oon ylikade sun tekemille reunoille ;) Niin kauniin tasaista!

  VastaaPoista
 2. Loistavat ohjeet ja kaikkihan tuo tietotaito multa löytyy takataskusta, raappoja hyllyltä vähintäänki viittä eri sorttia... mut jälki ei ol kakussa viel kertaakaan ollu noin täydellistä :(
  Eli reenaamaan, ku viel ehtii ennen kesäkelejä ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana ohjeistus! Raappaa ei ole, mutta nyt on ehkä pakko ostaa ja kokeilla ennen kuin kesä ja helteet tulevat! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos selkeistä ohjeista !

  Leveitä raappoja on, etupäässä seiniä raapattu posken sileällä tuloksella. On kyllä kakkuraappojakin. Tuloksesta päätellen on syytä harjoitella lisää. Auttaisikohan paremmin, jos leipoisi ensin niitä kakkuja ;-)))

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 5. On kyllä hienoja reunoja kakuissa! Pitääpäs kaivaa omatkin raapat esille ja alkaa testailemaan :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kakkuja! Kiitti vinkeistä, katsotaan josko sitä itsekkin uskaltaisi kokeilla :)
  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 7. Täytyykin kokeilla tuollaisia raappoja.Hieman on jäänyt vähemmälle kermakakkujen teko.Mut jos nyt ottais itseensä niskasta kiinni ja rupeis niitäkin tekemään. :)

  VastaaPoista
 8. :D kylläpä se näyttää helpolta. Miun toteutus on vain joka kerta jäänyt niin vaiheeseen, että terve! :D liian vähän harjoitusta :D

  VastaaPoista
 9. wautsi! olet taitava leipoja! ihania kakkuja ;)ja en ole vielä kokeillut raappoja,mutta pitääpä kokeillakin ;)

  VastaaPoista
 10. Tämä tuli kuin tilauksesta, ostin eilen ensimmäisen raapan.
  Saanhan linkittää sinut?

  VastaaPoista
 11. Kivaa että tästä on ollut apua! :D
  Satu, linkitä vain, miekin linkitän siut (kai saan? :) kunhan saan aikaiseksi naputella linkkilistan vielä kerran esille...

  VastaaPoista
 12. Kiitos, nämä ohjeet otan malliksi ensi kerralla. Tykkäisin hirveästi tehdä reunan raapaalla siististi, mutta ei vain meinaa onnistaa :)

  VastaaPoista
 13. Mä kans rakastan koristeraappaa! Tai kuvioraappaa, mikä ikinä se oikealta nimeltään onkaan :D Sä teet sillä kyl aivan upeeta jälkeä! Mä en koskaan noin hyvin onnistu. Ihan älyttömän kauniita kakkuja<3

  VastaaPoista
 14. Eksyin tänne ekaa kertaa. Kiitos hienosta ideasta kuvioraappa on mulle uusi juttu. Pitääpä hankkia itselle sellainen tai sitten yritän tehdä itse koeraapan vaikka muovikannesta.( linkitys ei varmaan pelaa mutta täällä touhuilen ja vähän eri mittakaavassa.http://nilikentanminit.vuodatus.net)Tulen varmasi katsomaan vielä lisää jatkossakin.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.