perjantai 27. elokuuta 2010

Viulukakku

Tuttava pyysi työpaikalleen kakkua alkavan osa-aikaeläkkeensä kunniaksi. Hän on ammatiltaan viulunsoiton lehtori joten jotain ammattiin liittyvää olisi kiva kakussa olla. Kakusta piti riittää 30 hengelle.

Tällainen siitä sitten tuli. Pohjana käytin täyteläistä suklaakakkupohjaa, tein pohjia 2 pellillistä joihin käytin yhteensä 11 munaa ja yli puoli kiloa suklaata, nam! Kostutin pohjia kevyesti peruskostutusvedellä, välissä tummasta suklaasta tehty mousse (siis vispikermaa + tummaa suklaata sulatettuna) sekä tuoreita punaisia viinimarjoja.
Täytteestä ja koko kakusta taisi tulla melko hyvää, ainakin jämäpalat joita maistelin veivät kielen mennessään.

Kakku on kuorrutettu kauttaaltaan vaalean marsipaanin ja valkoisen sokerimassan sekoituksella, kuorrutteen alla suolattomasta voista tehty kreemi. Viulu marsipaania, spritsaukset valkoista suklaata, viulun osat maalattu tummalla suklaalla. Nuottispritsaukset tummaa suklaata.
Terkkuja sinne syöjille jos joku sattuu tämän lukemaan! :)

6 kommenttia:

 1. On kyllä upea viulu! Tämä kakku ei muuta kaipaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista! Anne, samat ajatukset oli jotta en laita edes kukkia kakkuun. Jo pelkkä viulu oli mielestäni tarpeeksi "massiivinen" koriste. :)

  VastaaPoista
 3. Oikein tyylikäs kakku! Kivasti "korotettu" viulu!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanan tyylikäs tämä kakku !!!
  Ja reipas oot ollu sinäki :) Mulla ei vaan aika enään riitä vaklailemaan muitten tekeleitä ja se jos joku harmittaa, kos tää sosiaalinen puoli jää kakkuilusta kokonaan hoitamatta ;(
  Jengi senkus kehittyy vaan ja mä en ehdi seuraamaan... saatikka kommentoimaan :O

  VastaaPoista
 5. Tämä on upea, erilainen ja taitavasti tehty!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.