sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Barbikakku


Tämä kakku meni myös työkaverin tytön 4-vuotissynttäreille. Toiveena oli barbikakku ja samat sisälmykset kuin edellisessä Hello Kitty -kakussa, eli mariannerahkakermaa. Kakkupohja on 6 munan kokoinen, päällystetty maitosuklaasta tehdyllä suklaamassalla, hameen hörhelöt ja mekon valkea osa valkoista marsipaania (joka muuten ei ole valkoista vaan siinä on ruskeita kököjä siellä täällä).


Kukkaset sokerimassaa, lehdet marsipaania. Perhoset sokerimassaa ja syötävää koristesokeria. Puvun helmet ja kukkien keskustat sokerihelmiä.

Olen nähnyt monissa blogeissa tällaisen kakun, ja oli hauska päästä itsekin kokeilemaan mekkokakun tekoa. Barbilta piti tosin irrottaa jalat, muuten kakusta olisi pitänyt tehdä epätodellisen korkea. :)

19 kommenttia:

  1. Upea. Hienosti onnistunut! Miten tuosta suklaamassasta saa noin upeaa pintaa?

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis, minuakin kiinnostaa tuo suklaamassa. Itsekö olet sen tehnyt? Kuinka?

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku! Todella suloisia nuo kukat ja perhoset. Myös Hello Kitty -kakku on tosi kaunis! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana-ihana-ihana!!! Vitsit, miten kauniisti olet saanut rypytettyä tuon valkoisen marsipaanin!!! Ja ruskea on tyylikäs!

    VastaaPoista
  5. Aivan mielettömän näköinen myös valokuvassa, mutta todella kaunis luonnossa ja maku oli aivan loistava. Kakku oli kuin nukke, ei olisi millään malttanut leikata ensimmäistä palaa, niin hieno se oli.
    Kiitos myös Tanja tästä kakusta. ;)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Pioni, Sirpa, Raisa, Kyökkis-Kati ja Sini kommenteistanne! :)

    Suklaamassan olen tehnyt itse, kunhan saan vielä paremman näppituntuman massan tekoon, laitan siitä jotain ohjettakin näytille.

    Sini, kiitos kiitoksista ja ilo oli miun puolella! :D

    VastaaPoista
  7. Supersuloinen, todella kauniit värit ja nuo kukkaset on ältsin upeat!

    VastaaPoista
  8. WAU, mikä luomus! Makee - sanan joka merkityksessä ja pisteitä annan 10+ ! Terv. nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  9. No mä oon tässä jo pari kertaa tehnyt fudgea sellasella pikaohjeella ja vähän kai väärillä suklailla. (Aina tarve soveltaa :) Eli ehkä kokeilussa seuraavaksi sellainen autenttinen fudge, jossa se sokeriliemi keitetään tietyn kuumuiseksi. Niin ja lakritsi. :) (Sain YT:n tuloksena tänään fudut, joten taidankin heti tehdä epäonnistuneesta fudgeliemestä brownieseja.)

    VastaaPoista
  10. Aivan IHANA!!! Hienot värit! Niin kaunis!!

    VastaaPoista
  11. Ihana Barbi-kakku ja kauniit nuo vaaleanpunaiset kukat :D Kiitoksia paljon Dr.Oetker-kisan vinkkauksesta. Tein kuitenkin uudet cupcaket, vaikka blogissani noita vanhojakin olisi ollut. Katsoin tuolta leivontafoorumista, että kuvien määrästä on keskustelua. Selvyyttä ei vissiinkään ole tullut, monellako kuvalla saa kisaan osallistua? Ihana myös tuo täytekakkuhaaste :D Harmi, ettei meikäläisellä ole tarpeeksi kommentteja osallistumiseen. Kirjauduin kyllä melkein heti alussa, mutta hävitin tunnukset ja sitten se on vain jäänyt... Toisaalta nykyään ehtii muutenkaan olla aika vähän netissä. Ikävä kyllä on noita muita ei leivontaan-liittyviä hommia :(

    VastaaPoista
  12. KAunis ja henosti onnistunut kakku =) Itse joskus tämän harrastuksen alkutaipaleella kokeilin vastaavaa, ja todellakin ne jalat on liian pitkät ;)

    VastaaPoista
  13. Paula, miulta meni jotenkin siun kommentin viimoset rivit ihan ohi silmien... melko syvältä tommonen toiminta... :((

    Kiitos kommenteistanne PuuVilla, Leena ja Teresa! :)

    Ebe, mainiota että osallistuit upeine muffinsseinesi kisaan! :D Tule vain rohkeasti foorumille höpisemään jos ehdit! ;)

    VastaaPoista
  14. Aivan ihastuttava kakku, niiin herttaisen kaunis <3

    VastaaPoista
  15. Ihana "hame" barbiella :) Siis aivan ihana kakku. sääli barbien puolesta, jos jalat piti irrottaa... Tiimarissa myydään jalatonta "barbia", joka on tarkoitettu kakkuun... :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.