sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Spiderman-kakku

Työkaveri pyysi poikansa synttäreille Spiderman -aiheista kakkua. Meinasin ensin että maalaan marsipaanille spidermanin mutta päädyin lopulta vähän erikoisempaan ratkaisuun. :)

Tätä kakkua tehdessä muistui taas mieleen miksen tykkää vaahtokarkkitaikinasta, tai siis sen muotoiluominaisuuksista. Mokoma tahmea möntti, ensin ei meinaa kauliutua millään ja kun erehtyy hetkeksi mikroon törkkäämään - sehän suorastaan valuu pöydälle. Koitin laittaa Pionilaakson vihjeen mukaan vettä reilummin - nojuu tulihan sillä helpommin kaulittava massa mutta "sinun kaupat" miulla on tämän mössön kanssa vielä tekemättä! :D Ehkä ensi kerralla paremmalla onnella ja paremmilla hermoilla... marsipaani on joka tapauksessa miun lempimassa jos pitää kakku päällystää kauttaaltaan jollain kaulittavalla. Mutta kaikkihan eivät sen mausta pidä, joten onneksi on näitä vaihtoehtojakin.

Kakun tilaajalle tiedoksi jos luet tätä: vaikka tässä kirjoitan että otti päähän mokoma vaahtokarkkimassa, oli kakkua silti hauska tehdä ja tekisin ehdottomasti uudelleenkin! :D


Kakku itsessään on 5 munan kokoinen ja spidermanin päähän meni reilun munan edestä kakkupohjamassaa. Kakun välissä mangorahkatäyte (toiveesta) ja sipaisu mangososetta. Spidermanin pää on päällystetty punaisella marsipaanilla, ja vihreä päällinen siis vaahtokarkkimassaa. Se meni jotenkin inhasti ryppyyn enkä millään saanut sudittua tomusokereita pois? 

Spritsaukset tummaa muklaata (Brumbergin, siis se muka-suklaa), hämähäkkejä (tosin osa luonnottomia 6-jalkaisia) lisäilin sinne-tänne, ajattelin pikkupoikien tykkäävän ajatuksesta. :)


Tein vielä yhden pullukan hämähäkin, päällystin vaahtokarkin mustalla sokerimassalla ja hämähäkki sai nenäänsä jotain valkeaa hämispölyä (tomusokeria tai maissijauhoja...).

6 kommenttia:

 1. No, voi harmi ettei onnistunut. Sellainen pikku vinkki vielä tuon mmf:n käsittelyyn: Kun käytät mikrossa, niin vaivaa sitten niin kauan massaa tomusokeroidulla pöydällä, että saat siitä sileän ja tasaisen palleron. Siitä on sitten helppo kaulita kaunispintainen levy.

  Mutta kakku on kaikesta huolimatta tosi hieno. Takuulla saajan mieleen.

  VastaaPoista
 2. Hieno kuitenkin vaikka vastusti! Oli kiva tavata, ehkä joskus toistekin nähdään!

  VastaaPoista
 3. Veikeä kakku :D Oli kiva nähdä, vaikka ei keritty jutella. Oltiin ihan pöytien eri päissä ja sen verran oli hälinää, ettei kuullut oikein mitään. Mahtavat yllärit olivat järjestäjät saaneet aikaan :D

  VastaaPoista
 4. Tulin vastavierailulle, linkitä vain, linkitin myös sinut! Olen samaa mieltä vaahtokarkkimassasta :D Upea Spiderman!

  VastaaPoista
 5. Pioni, kiitos vinkistä, täytyy koittaa kun seuraavan kerran taas kokeilen vaahtismössöä! :)

  Kiitos Teresalle kommentista ja Sirpalle linkityksestä! :)

  Anne ja Ebe, oli mukava nähdä, toivottavasti ensi kerralla pystyisi paremmin jutskaamaankin! :) Ja oli tosiaan mahtavat yllärit siellä odottamassa! :D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.