lauantai 24. lokakuuta 2009

Suklaaneliökakku

Tuttava pyysi "jotain suklaista" kakkua ja kakku piti olla kolmen munan kokoinen.

Mietin tovin, miten toisin suklaan esiin ja kakussa onkin käytetty vuorotellen sekä vaaleaa että kaakaopohjaa. Sisällä lime curdia ja vaniljakreemiä.

Päällinen itse tehtyä muotoiltavaa suklaamassaa, kokeilin massan tekoa ekan kerran tähän kakkuun. Mielenkiintoista oli ja massan työstö vaatii vielä hieman harjoitusta. Suklaamassan ohjeen löysin Herkkuhetkiä -blogista. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla uudestaan, ja ensi kerralla koitan ottaa myös vaihekuvia massan valmistuksesta.

Massa käyttäytyi toisaalta kuin marsipaani, se vaan "suli" käsiin nopeammin. Hyvä puoli massassa oli että jos se pehmeni liiaksi, ei tarvinnut kuin laittaa massa hetkeksi jääkaappiin ja kohta massa oli taas "sopivaa" työstää. Kaulimisessa käytin apuna tummaa kaakaojauhetta.

Kakun reunaan nipistelin jälkiä "crimperillä". Ruusu on tehty kaakaojauheella värjästystä marsipaanista, lehdet suklaamassaa ja koristeissa sipaisu helmiäistomua.

4 kommenttia:

  1. Kiva ja erikoinen kakku! Hienosti toi suklaamassa on onnistunut. Minunkin pitäisi tehdä suklaamassalla kuorrutetun kakun muutaman viikon päästä, ja ajattelin kokeilla tehdä se massa itse. Olen aikaisemmin tehnyt oman version niin että olen tehnyt sokerimassaa jossa olen korvannut osan tomusokerista kaakaojauheella, mutta ei ollut hyvä idea koska kaakao teki massasta todella kuivaa ja sitä oli mahdotonta kaulia. Eli nyt on projektina etsiä erilaisia suklaamassan reseptejä jos sitten löytyisi se täydellinen ;)

    VastaaPoista
  2. Nätti kakku, tosi kivat reunat! Tuo suklaamassa kuulostaa tosi mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  3. Suklaamassaa itsetehtynä... kuulostaa hyvälle! Itsellänikin noita crimpereitä on monin kappalein, mutta en ole uskaltanut käyttämään. Milloinkohan tulis sellainen harjoituskakku, jonka reunaan uskaltaisin yrittää. Pelkään, että reunus repeää.

    VastaaPoista
  4. Tove, tuo Herkkuhetkiä-blogin resepti on oikeasti kokeilemisen arvoinen jos haluaa tehdä suklaamassaa itse! :)

    Marilele, kiitos, ja suklaamassa oli tosiaan mielenkiintoinen kokemus.

    Pullahiiri, senkun uskaltaudut kokeilemaan, harjoittele esim. päällystämällä pienen kakkuvuoan marsipaanilla ja nipistele sitä sitten. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.