keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Omenasydäminen avokadoyllätys



Tämän kakun tein Leivontafoorumin helmikuun haasteeseen jonka aiheena oli sydän.
Jotkut bloggailijat tunnistaa kädenjäljestä tai tavasta kuvata leipomus tai laittaa se esille. Itse käytän normaalisti aina kakkupahvia kakun alla enkä ikinä kokoa suoraan lautaselle. Kuvasin myöskin kakun keittiötasolla ruokapöydän sijaan. Yritin muutenkin hieman poiketa totutuista tavoistani ja olla "erilainen", tämä oli ihan hauskaa.


Täytteeksi kokeilin uteliaisuuttani avokadoa. Se sopikin siihen kivasti ja banaani toi vielä makeutta täytteeseen. Mutta myös ilman banaania olisi ollut herkullista. Rohkaisen kaikkia kokeilemaan! :) 
Itseasiassa ko. täyte ilman banaania maistuu erehdyttävästi kiiville! O_o


Pohja:
2 isoa munaa
80g sokeria
80g vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeasi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot siivilöiden varovasti sekoitellen joukkoon. Kaada voideltuun kahden munan vuokaan ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.

Täyte:
1 kypsän avokadon sisus
puolikas kypsä banaani
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria

Halkaise avokado ja poista siemen ja kuoret. Kuori banaani. Muussaa banaanin puolikas ja avokado haarukalla mössöksi. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Näitä voi lisätä maun mukaan.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kostutukseen esim. laimeaa mehua tai vaikka maitoa jos kakku tulee heti syöntiin. Koko täyte menee kakun kahteen väliin.

Kakun päällä itse keitetystä omenahillosta (resepti hillo-marmeladisokeripurkin kyljestä) sydän, kakun reinoilla ja päällä kermavaahtoa, ruusut ja lehdet marenkivoikreemiä.

2 kommenttia:

  1. kakusta näkee selkeästi, että on ammattikondiittorin tekemä :) hiano!

    VastaaPoista
  2. No kiitosta. Vaik ei tää kyl tosiaan hienommasta päästä ole, eikä olt tarkotuskaan. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.