keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kakut atk-insinöörille


Tuttava valmistui atk-insinööriksi ja pyysi kakkuja viemisiksi työpaikalleen. Työpaikkansa logon värit ovat oranssi ja musta joten toiveena oli oranssivalkeat kermareunat ja päälle mustavalkoiset kermat (samaan malliin kuin liljakakussa vihreät kermat), kakkujen päälle mansikoita kiilteellä. Yhden kakun päällä aiheeseen liittyvä koriste, sokerimassaa.

Kakuissa sisällä kuningatartäyte, kostutus peruskostutusvedellä. Kaksiväriset pursotukset vispikermalla (jossa loraus flora vispiä ylivatkauksen estona), värjäykset pastaväreillä.

Kakkuja oli yhteensä 4 seuraavin munamäärin: 2 x 6 munan "tavikset", 1 x 6 munan gluteeniton, 1 x 8 munan "tavis".

Onko kukaan yrittänyt värjätä kermavaahtoa mustaksi? Mission impossible sanon mie. Otin vaahtoa kippoon arviolta pari desiä ja sekoitin siihen lopulta n. 1/3 pastaväripurkista ja tuloksena oli tummanharmaa. No se sai kelvata, en kehdannut enempää väriä tunkea ettei tule silmittömästi E-koodeja.

Tässä vielä kakkuja eestä ja takaa.Terkkuja syöjille! :)

5 kommenttia:

 1. Oi voi kun on hienot!!! :)
  Isäni on insinööri ja täyttää isänpäiväviikonloppuna vuosia, vihdoinkin lähti mielikuvitukseni laukkaamaan. Kiitos tästä!! ;D

  VastaaPoista
 2. Hienot kakut! Tykkään tuosta ideasta, kun olet yhdistänyt "koristeellisen" kakun muihin tuolla osittaisella mansikkakiillepinnalla!

  VastaaPoista
 3. todella upeat kakut! Näkyy kyllä ammattilaisen kädenjälki.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ihan mahtavan työn teit, Kiitos!!
  t:helpottunut insinööriskä ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.