tiistai 1. syyskuuta 2009

Marsipaanipäällysteinen mustikkakakku

Tuttavapariskunta tuli käymään ja tein pienen kakun heille tarjottavaksi. Kakku on 3 munan kokoinen, välissä mustikkahilloa ja valkosuklaamoussea. Päällä vaaleaa ja tummansinistä marsipaania marmoroituna sekä spritsaus tummasta suklaasta.

En itse ollut kahvittelemassa mutta parempi puolisko kahvitsi vieraat ja oli kuulemma kakku niin hyvää että piti kaikki syödä. Ja niinpä söivät enkä edes itse saanut maistaa kakkua, höh! :)VINKKI: Leivontafoorumilla on tutoriaali marsipaanilla päällystämisestä.

17 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää tuo pritsaus !!

  VastaaPoista
 2. Voi kun oppis itekin noin hienosti spritsailemaan! Mulla tuppaa leviämään miten sattuu noi suklaat ja sitten siitä pussista tulee sitä jatkuvana nauhana niin en saa siististi mitenkään niitä! Pitäskö sen suklaan antaa ennen "pursotusta" jähmettyä jo vähän vai miten? Onko mitään kikkaa kertoa amatöörille? :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kakku, värityskin sopii hyvin mustikkakakkuun!

  VastaaPoista
 4. Mä voisin laittaa joo maininnan arvonnasta tuonne leivontafoorumille mutta mä enn kuule osaa =D Olen kirjautunut sinne/liittynyt mutta mä en osaa surffailla siel ollenkaan -> myönnän olevani täysi käsi koneiden kanssa ja en oel oikein päässyt jyvälle miten siellä seikkailaan keskusteluissa ;DD

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pia, Sanja ja Nennu!

  Pia, laitoinkin siule viestiä blogiisi. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana tällainen marmoroitu pinta!! Ja tuo mustikkahillo yhdistettynä valkosuklaamousseen on varmasti ihan taivaallinen maku!!!!

  VastaaPoista
 7. Ihanan ja herkullisen näköinen kaakku.

  VastaaPoista
 8. Vitsi mie oon niiin kateellinen kun sie osaat spritsata noin tasaisesti :P Itellä tuntuu, että käsi tärisee ihan mielettömästi kaikessa hommassa, joka pitäisi saada pursotettua tarkasti. Varsinkin kaikki pisarat sun muut on hakalia tärisevälle kädelle. :( Vinkkejä? Osaatko sanoo mikä auttais tuohon käsien tärinään?

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ewelyn ja Mama kommenteistanne! :)

  Insanity_, itselläni tärisee myös kädet joskus, sen aiheuttaa ainakin itselläni väsymys ja joskus jännitys. Jos koristelen kakkua kotona omassa rauhassa, ei mitään ongelmaa, mutta jos muutama tuttava on samaan aikaan läsnä, alkaa käsi tarkkuutta vaatiessa joskus vipattamaan.

  En oikein osaa antaa muuta vinkkiä kuin harjoitusta, harjoitusta! Kun tietää tarkkaan, mitä tekee, mihin suuntaan jne, auttaa se ainakin keskittymään. :)

  VastaaPoista
 10. Upea kakku, täytteet ja värit sointuvat hienosti toisiinsa! Monen muun tavoin ihailin tuota spritsausta, täydellistä! =)

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis! Ihana tuo marmorointi ja niin tasaiset spritsaukset! Saanko linkittää sinut?

  VastaaPoista
 12. Kiitos Suklaasydän! Ja linkitellään vaan! :)

  VastaaPoista
 13. Aivan järkyttävän ihanan näköinen kakku! kiertelin nettiä etsien mustikkakakkujen ohjeita, ja tämä ehdottomasti pisti silmääni. Päällinen on suorastaan mustikkaisen mehukkaan herkullisen näköinen!

  tahdon koettaa itsekin tuota marmorointia :)

  VastaaPoista
 14. Voi kiitokset Anonyymi! Marmorointi on helppoa, siitä vain kokeilemaan! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.